De onderzoekers zijn een heel eind gevorderd. Tijdens de publieksbijeenkomst zullen zij inzicht geven in de aanpak en vraagstelling, over een aantal resultaten en vooral ook over vragen waar zij nog mee zitten. Omdat onderduik per definitie een clandestiene en gevaarlijke zaak was, is er relatief weinig informatie overgeleverd. De kans is groot dat bij inwoners van de gemeente kennis aanwezig is over onderduikers, onderduiklocaties of andere zaken die een relatie hebben met het onderwerp. De onderzoekers doen een beroep op mensen die over interessante informatie beschikken. Dat er ‘onder de mensen’ veel kennis over deze geschiedenis aanwezig is, blijkt uit de tientallen reacties die sinds een nieuwsbericht op Omroep Venlo (donderdag 15 februari) en een artikel in De Limburger (vrijdag 16 februari) bij het Gemeentearchief zijn aangekomen.
Nog steeds kan men zich met interessante informatie melden via het speciale email-adres onderduik@venlo.nl of via archief@venlo.nl. Telefonisch contact opnemen met het gemeentearchief is ook mogelijk via 077 – 3597200. Het is ook mogelijk om tijdens deze publieksbijeenkomst te spreken met de beide onderzoekers.
U kunt zich tot 27 februari opgeven voor deze bijeenkomst via archief@venlo.nl of telefonisch via 077 – 3597200. Het aantal plaatsen is beperkt.
De bijeenkomst vindt plaats in het Gemeentearchief, Dokter Blumenkampstraat 1 5914 PV Venlo op woensdag 28 februari van 15.00 tot uiterlijk 17.00 uur. In de omgeving van het Gemeentearchief kan geparkeerd worden. In sommige straten is een parkeerschijf verplicht.
Zie voor meer informatie deze korte introductievideo en het persbericht op nu.venlo.nl.