Proclaimer

De gemeente Venlo is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website en doet er alles aan deze juist en actueel te houden. Als u vragen heeft of u komt informatie tegen die niet (meer) correct is, mail naar de gemeente.Alle informatie die u ons verstrekt behandelen wij vertrouwelijk volgens onze privacyverklaring. Wij gebruiken uw persoons- of adresgegevens uitsluitend waarvoor u ze heeft verstrekt.

Toegankelijkheid

De gemeente Venlo geeft veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, bouwkwaliteit en vindbaarheid van online informatie. Iedereen moet de website van de gemeente Venlo gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken. Onderstaande verklaring heeft betrekking op: https://archief.venlo.nl/

Voldoen aan de Webrichtlijnen

De website van het Gemeentearchief Venlo voldoet grotendeels aan de Webrichtlijnen.
Deze verklaring is bijgewerkt op 24 januari 2020 en wordt aangepast als dat nodig is. 

Uitgangspunten

  • Werkprocessen: Toepassing van de Webrichtlijnen is een vast onderdeel binnen de werkprocessen.
  • Afspraken en contracten: In de architectuurprincipes van de gemeente Venlo is toegankelijkheid een voorwaarde.
  • Kennis en vaardigheden: Medewerkers hebben goede kennis van de Webrichtlijnen. Als het nodig is worden externe experts ingehuurd. Deze experts denken mee, doen onderzoek en trainen de medewerkers.
  • Software: Met de gebruikte software bieden de redacteuren toegankelijke content aan op HTML-pagina's, waaronder tekst, afbeeldingen, formulieren en tabellen.

Maatregelen

We blijven deze website verder ontwikkelen. Toegankelijkheidsproblemen die worden aangedragen door experts of bezoekers van de website worden meegenomen in de ontwikkeling.

Controles

  • Inspecties: De gemeente Venlo laat opleveringen en periodieke controles uitvoeren door onafhankelijke deskundigen.
  • Periodieke interne controle: Onderwerpen worden uitgelicht om te controleren en te optimaliseren.

Problemen, vragen en opmerkingen

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, laat het ons dan weten. Geef uw melding door aan gemeente Venlo via e-mail: webredactie@venlo.nl. Vermeld in ieder geval het probleem dat u ervaart en de link naar de pagina waar het probleem zich voordoet.