Deel dit artikel:

Geplaatst op vrijdag 13 oktober 2023

Cursus georganiseerd door het Gemeentearchief Venlo en de Openbare Bibliotheek Venlo

Samen met het Bibliotheek Venlo organiseert het Gemeentearchief Venlo een cursus ‘Archiefbeheer in de praktijk’ voor organisaties, verenigingen, stichtingen,  ondernemingen en particulieren. Dit is een initiatief van het Gemeentearchief ter afsluiting van de viering 750 jaar Venloos archief.

Welke informatie, zowel op papier als digitaal, moet bewaard worden en welke niet? Hoe gaan we om met persoonsgegevens en houden we digitale informatie beschikbaar? Deze laagdrempelige en praktische cursus biedt handvatten om in uw archief of collectie orde te scheppen en deze toegankelijk te maken. De cursus richt zich zowel op de papieren als de digitale vorm van archiefbeheer.

De cursus bestaat uit drie dagdelen (9.30-12.00 uur) in de Openbare Bibliotheek en wordt afgesloten met een evaluatieochtend in het Gemeentearchief met een rondleiding in de depots. Twee medewerkers van het Gemeentearchief die gespecialiseerd zijn in het papieren en digitale archiefbeheer zullen de cursus leiden en reiken na afloop een certificaat van deelname uit aan de cursisten.

Aanmelden kan via het mailadres van het Gemeentearchief: archief@venlo.nl en wel vóór 25 oktober a.s.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten op de volgende data: 17 november, 24 november, 8 december en de afsluiting in het Gemeentearchief op 15 december.
 

Deelname aan deze cursus is gratis.