Deel dit artikel:

Geplaatst op maandag 12 december 2022

De archieven van de voormalige CDA-afdelingen zijn beschreven.

In het katholieke Limburg was de Katholieke Volkspartij (KVP) jarenlang een grote partij en waren de twee protestantse partijen, Christelijk-Historische Unie (CHU) en de Anti-Revolutionaire Partij (ARP), maar klein. Toch kwam het eind jaren ’70 ook in Belfeld, Tegelen en Venlo tot gezamenlijke kieslijsten en fracties in de gemeenteraden.

De archieven van de lokale afdelingen van het CDA Belfeld, CDA Tegelen en CDA Venlo-Blerick zijn geschonken aan het gemeentearchief en werden recent geïnventariseerd. U vindt hier de inventarisNaast officiële bescheiden, zoals de notulen, bevatten deze archieven ook documenten over de verkiezingscampagnes.

Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) ontstond uiteindelijk op zaterdag 11 oktober 1980. In de jaren 1975-1980 werd het CDA dus als merknaam gebruikt. Dat is ook terug te zien in de archiefstukken, wanneer de oude partijnamen soms nog gebruikt werden.

Foto: Burgemeester Gijsen ontvangt politiek leider van het CDA de heer Dries van Agt in het gemeenschapshuis "De Staaij" (10_5356.01)