Deel dit artikel:

Geplaatst op dinsdag 19 april 2022

Het Gemeentearchief Venlo heeft over de Tweede Wereldoorlog een film samengesteld met de titel ‘Oorlogsherinneringen uit mijn jeugd’.

Het Gemeentearchief Venlo heeft met enkele vrijwilligers een film samengesteld met de titel ‘Oorlogsherinneringen uit mijn jeugd’. Hierin komen drie Venlonaren aan het woord die vertellen over de tijd van bezetting, onderdrukking, bombardementen op de stad, evacuatie en bevrijding.

De film wordt vertoond op vrijdag 22 april in het filmtheater De Nieuwe Scene om 15.00 u. in het kader van het Limburg Film Festival. Aansluitend zal er een vraaggesprek plaatsvinden met een van de oorlogsgetuigen. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van het Limburg Film Festival (https://limburgfilmfestival.nl/).

Op woensdag 27 april en woensdag 4 mei wordt de film nogmaals vertoond in het filmtheater in de vorm van een middagvoorstelling. Kaarten voor deze twee voorstellingen zijn te koop bij de kassa van het filmtheater De Nieuwe Scene aan de Nieuwstraat (https://www.nieuwescene.nl/).