Deel dit artikel:

Geplaatst op vrijdag 14 februari 2020

Het Gemeentearchief Venlo heeft een nieuwe website laten ontwikkelen, dit om het zoeken voor onze bezoekers makkelijker en overzichtelijker te maken, onze producten beter te kunnen aanbieden en te kunnen voldoen aan de eisen van digitale toegankelijkheid.

Een team van ontwikkelaars van het bedrijf Exitable heeft het afgelopen half jaar hard gewerkt om een nieuwe website voor het archief te bouwen. Met trots mogen wij de nieuwe website vandaag presenteren. De website biedt tal van mogelijkheden om de gezochte informatie snel en efficiënt te vinden. Middels een zoekbalk kunnen alle collecties met één muisklik doorzocht worden . Tevens zijn er meer bronnen vindbaar dan op de oude website. Te denken valt onder andere aan encyclopedieën en bouwdossiers. 

Naast de mogelijkheden voldoet de website ook aan de nieuwste eisen van digitale toegankelijkheid die door de overheid gesteld worden.

Wij zijn ontzettend blij met het resultaat. Wij wensen iedereen veel plezier bij het gebruiken van deze site. Opmerkingen, tips of aanmerkingen  zijn uiteraard van harte welkom zodat wij de website kunnen blijven verbeteren. U kunt uw reactie sturen naar archief@venlo.nl.

In het tv-programma 'Met het oog op Venlo' was er aandacht voor de nieuwe website. Bekijk hier de uitzending.