Omhoog
Aanmelden
Login
Gemeentearchief Venlo
Skip Navigation LinksHome > Nieuws > Katern 27

Katern 27

Allemaol d'n berg

 

De Koel, het stadion van VVV-Venlo wordt aangepast. Dat moet op termijn resulteren in een moderne voetbalarena waarin de bezoekers van de lokale voetbaltrots op comfortabele wijze kunnen genieten van de wedstrijden. De auteurs van de nieuwe uitgave in de reeks Katernen, Wim Moorman en Paul Seelen, schetsen de geschiedenis van zowel De Koel als De Kraal.  Beide stadions gelegen aan de Kaldenkerkerweg vormen nu al ruim een eeuw de thuisbasis van VVV.

Het katern telt 64 pagina's. Behalve veel prachtig fotomateriaal zijn er ook talrijke oude ontwerptekeningen in afgebeeld. Het katern is te koop voor €9,95 in de boekhandel en bij het Gemeentearchief aan de Dr. Blumenkampstraat 1. Ook via de webwinkel kan de uitgave worden besteld.

Op dinsdag 10 juli vindt een bijeenkomst plaats in het Gemeentearchief waarbij de geschiedenis van beide stadions centraal staat. Paul Seelen en Wim Moorman vertellen hierover. Daarnaast zal Sef Derkx op zijn eigen karakteristieke wijze ingaan op een bloeiperiode in het verleden van Venlo. Tenslotte zal ere-voorzitter Hai Berden van VVV-Venlo de toekomstplannen toelichten.

Op deze middag zal een tweetal maquettes van het Kazerneterrein met voorstellen voor een nieuw stadion te bezichten zijn.

De bijeenkomst in het Gemeentearchief begint om 16.00 u. Geïnteresseerden zijn welkom. Gezien de beperkte capaciteit van de zaal is aanmelden via het mailadres van het Gemeentearchief  archief@venlo.nl wenselijk. 

 

 

 

 

 

© Copyright 2012  |  Gemeentearchief Venlo