Omhoog
Aanmelden
Login
Gemeentearchief Venlo
Skip Navigation LinksHome > Nieuws > Fotoexpo Viecuri

Fotoexpo Viecuri

Fotoexpo Rondom water Viecuri

​Het Gemeentearchief Venlo, Amateurfotogroep Tegelen (AFT), Fotoclub Océ, Fotoclub Venlo en Fotoclub Belfeld houden een gezamenlijke expositie over de waterproblematiek. Hiermee wordt aangehaakt bij het internationale kunstenaarsproject 'Rondom water: overvloed en schaarste' van Stichting Rondzien.

Het Gemeentearchief en de fotografen van de deelnemende organisaties hebben zich laten inspireren door de thema's die het kunstproject Rondom Water aankaart: overstromingen, droogte, vervuiling, voedselschaarste en klimaatverandering, maar ook schoonheid van water, wateromgevingen, wolken en beeld van de lucht. Uiteraard komt ook de Maas aan bod.  De samenwerking heeft geresulteerd in 65 foto's die van maandag 19 november 2018 tot 4 januari 2019 zijn te zien in de centrale gang van het ziekenhuis Viecuri. Het Gemeentearchief exposeert vijf foto's die genomen zijn tijdens de watersnoden van 1910 en 1926.

Tijdens het premièreweekend van de kunstdocumentaire van het project Rondom Water in het weekend van 15 december worden enkele foto's uit deze expositie in posterformaat getoond in de vitrines van filmtheater De nieuwe Scene in Venlo. Tevens zijn dan ook een aantal digitale foto's die de organisaties hebben aangeleverd te zien op een projectiescherm in de foyer van De Nieuwe Scene.

 

© Copyright 2012  |  Gemeentearchief Venlo